×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

 

تحصیلات دانشگاهی و پیشه­ ی روانپزشکی

 

 

 

 

 

افشین برای تحصیلات دانشگاهی خود رشته­ ی پزشکی را برگزید و در سال 1366 به دانشگاه علوم پزشکی کرمان راه یافت. کنجکاوی و جستجوگری او در مورد زندگی، روان و منش انسان یکی از دلایلی بود که فقط رشته­ ی روانپزشکی را برای ادامه­ ی تحصیلات دانشگاهی برگزید. افشین بلافاصله پس از دوران دکترای عمومی و گذراندن دوره­ ی سربازی در دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته­ شد(سال 1376). او همواره قدردان استادانش(دکتر علی­رضا ظهیرالدین، دکتر لوون داویدیان، دکتر حسن مرندی، دکتر ماهیار آذر، دکتر مصطفی حمدیه، زنده­یاد دکتر محمود لاله، دکتر محمدتقی اسماعیلی، دکتر رضا توکلیان، دکتر محمود دژکام، دکتر شکرالله عبدالله­ زاده، دکتر سعید صدر، دکتر محمد­تقی یاسمی و دکتر مهدی بینا) بود و شادمان بود از اینکه دوباره شاگرد استاد محبوب خود در دوره­ ی پزشکی عمومی، استاد دکتر محمد­تقی یاسمی شده ­است.

افشین پس از گرفتن دانشنامه­ ی تخصص اعصاب و روان(روانپزشکی) در سال1379 تا آخرین روزهای زندگی­اش به مداوای درمان­جویان اعصاب و روان پرداخت. اما هیچگاه از آموختن روش­های نوین روان­ درمانی هم به روش دارو­درمانی و هم به شیوه­ ی روان­شناختی غافل نماند، در کلاس­های خارج از دانشگاه استادهای خود مانند دکتر بینا و ... شرکت می­کرد تا دامنه­ ی دانش و مهارت خود را بیفزاید.

او یک فرد عملگرا بود که فاصله ­ی تولید ایده ­ای راه­گشا تا کاربرد آن را به واقع در حد لحظه کوتاه می­کرد و بر همین اساس و از آنجا که نیاز مبرم فردفرد جامعه ­اش را به سلامت روان درک می­کرد، بیشتر عمر کوتاه خود را به درمان درمان­ جویان اعصاب و روان اختصاص داد و با وجود برخورداری از هوش سرشار، خود را مشغول نوشتن مقاله­ های پژوهشی دانشگاهی که تنها مخاطبان خاص داشته باشد نکرد؛ بلکه، با به روز نگه­داشتن دانش روانپزشکی خود با حضور در برنامه ­های آموزشی رادیو و تلویزیون و با نوشتن مقاله ­هایی در مورد بیماری­های اعصاب و روان و انگ­زدایی از طیف بیماران روان در روزنامه­ ها و مجله ­ها دانش و آگاهی کل جامعه را در مورد بیماری­های روان انسان افزون کرد. ناگفته نماند که او هر راهی را که برای بهبود سلامت روان جامعه موثر می­دانست پیش می­گرفت و شاید اگر زمان بیشتری زندگی می­کرد به نوشتن مقالات پژوهشی و انتشار آنها در نشریات آکادمیک هم روی می ­آورد.

او درمان درمان­جویان مستمند را یکی از وظایف همیشگی خود می­دانست و دقیقا نیمی از زمانی را که به درمان اختصاص می­داد در یکی از محله­ های محروم شهر تهران(منطقه ­ی قلعه حسن خان) به درمانگری می­پرداخت. جانبازان و آسیب ­دیدگان جنگ ایران و عراق که دچار آسیب روانی شده بودند، گروهی دیگر از درمان­ جویانی بودند که افشین یداللهی تعهد بسیاری به درمان آنان داشت؛ به­ ویژه زمانی که از بیمه­ ی آنان کاسته شده بود و از مزایای گذشته برای درمان خود بهره ­مند نبودند. او این درمان­جویان را افزون بر دیگر درمان­ جویان کم درآمد، با هر مبلغی که برای آنها قابل پرداخت بود و یا رایگان درمان می­کرد و پیگیر بود که مبادا به دلیل بی­ بضاعتی درمان خود را رها کنند.افشین به سوگند پزشکی خود که مرزبندی و برچسب­های اجتماعی نباید مانعی برای درمان درمانجو باشد کاملا وفادار بود، او زندانیان آزاد شده را نیز فارغ از اینکه جرم نسبت داده شده به آنان یک بزه اجتماعی است یا پایبندی به رویکردی سیاسی و دگراندیشانه با روی گشاده برای درمان می پذیرفت. دیدگاهی که به نظر می­ آید اساس عملکرد او در پیشه ­ی روانپزشکی بوده به روشنی از بیانیه­ای که برای شرکت در انتخابات اعضای هیات­ مدیره­ ی انجمن روانپزشکان ایران نوشته ­است قابل برداشت است: "مهمترین وظیفه­ ی تمام پزشکان ارائه ­ی خدمات تخصصی و اخلاق­مدار به بیماران و مراجعان در بالاترین حد ممکن و به شکلی عملی است.

 به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل/وگر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم."}فیلم کوتاه زندگی دکتر افشین یداللهی ساخته شده توسط انجمن روانپزشکان ایران در آستانه­ی اولین سالگرد درگذشت او}

 

افشین سالها به طور تخصصی در حوزه ­ی روان ­پژوهی و همکاری­های میان رشته­ ای با مرکز خدمات روان­شناختی سیاووشان همکاری می­کرد(1395-1389). او نه تنها در این مجموعه به درمان درمان­ جویان می ­پرداخت بلکه در جلسه­ های نقد فیلم که توسط این مرکز روان­شناختی برگزار می­شد، به نقد روانشناختی فیلم­ها نیز می­پرداخت. همچنین او مشاور روانشناختی چند فیلم از جمله نقطه­ ی کور و روایت ناپدید شدن مریم بود. مهارت افشین در زبان و ادبیات فارسی و روانپزشکی او را قادر ساخت که سالها عضو گروه واژه ­گزینی روانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد(1395-1389). همچنین او از مهرماه 1395 عضو هیأت­ مدیره ­ی انجمن روانپزشکان ایران شد.

اخلاق پزشکی و مهارتش در درمان آنگونه بود که در سال 1392(2013 میلادی) به عنوان پزشک نمونه­ ی ایران برگزیده شد.

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست